Thema-avonden


Algemene omschrijving activiteiten

Vorming en Toerusting seizoen 2017 / 2018 met THEMAAVONDEN

THEMA-AVONDEN

De Commissie Vorming en Toerusting heeft voor dit seizoen weer een mooi en inspirerend programma samengesteld. Behalve de inmiddels vertrouwde programmaonderdelen, wil de commissie u van tijd tot tijd verrassen met een programma waarvan de datum nu nog niet kan worden vastgesteld. U hoort tijdig via andere kanalen over dit gevarieerde en bijzondere programma-aanbod.

FILMAVONDEN

Dit seizoen worden twee filmavonden georganiseerd. Er zijn weer prachtige films voor u uitgezocht. De filmavonden zijn vrij toegankelijk en aanmelding vooraf is niet nodig.

Vrijdag 27 oktober 2017 : Film ‘Lion‘          - Dorpskerk 20.00 uur

De Indiase jongen Saroo komt als 5-jarige per ongeluk terecht in een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en zijn familie. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van de stad Calcutta, wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar. Als hij volwassen is, gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.

Over deze indrukwekkende film, met o.a. Dev Patel en Nicole Kidman, zult u nog lang napraten. Het is een verfilming van Saroo Brierleys memoires ‘A Long Way Home’ en gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.

Vrijdag 23 februari 2018 : Film ‘The Theory of Everything‘          - Dorpskerk 20.00 uur

Op 21-jarige leeftijd krijgt Cambridge student Stephen Hawking een schokkende diagnose, net op het moment dat hij in Jane Wilde de liefde van zijn leven vindt. Met de onvermoeibare Jane aan zijn zijde begint Stephen aan zijn meest ambitieuze wetenschappelijk onderzoek naar datgene waar hij zo weinig van heeft: tijd. Samen trotseren zij meer dan iemand ooit had durven dromen.

Deze film, een echte aanrader, is voor vele prijzen genomineerd en heeft diverse prijzen in de wacht gesleept. O.a. Eddie Redmayne heeft voor zijn rol als Stephen Hawking een Oscar, BAFTA en Golden Globe gewonnen.

THEOLOGISCH CAFE

vrijdag 10 november en 23 maart in de Dorpskerk vanaf 20.00 uur

Ook dit seizoen wordt het Theologisch Café weer georganiseerd met bijzondere gasten. De inrichting van de Dorpskerk wordt aangepast en in een ongedwongen sfeer kunt u aanschuiven, ondertussen genietend van een kop koffie of ander drankje.

Het Theologisch Café is een variant op wat er zoal is (geweest) aan literaire en politieke cafés. Als gesprekspartner worden mensen uitgenodigd die behalve over geloof en theologie ook wat te vertellen hebben over cultuur, muziek, literatuur, de wereld of ‘de gewone dingen van het leven’ en over zichzelf.

Het eerste deel van het gesprek vindt plaats in de vorm van een interview, waarbij de gast allerlei vragen krijgt voorgelegd. De rol van interviewer wordt vervuld door Derk Floors. De vragen die hij stelt, zijn door de gast niet van te voren ingezien. Na de pauze krijgt u de gelegenheid om te reageren of vragen te stellen.

Na de afronding rond 22.00 uur is er gelegenheid om met elkaar verder te praten of gewoon nog even gezellig te blijven. Afgelopen seizoen waren Wilma van Hartogsveld en Salam Adel Al-Gaim onze gesprekspartners.

Er worden boeiende gasten uitgenodigd. U hoort tijdig via het kerkblad en andere kanalen wie dat zijn.

Vanaf 20.00 uur bent u welkom. Het gesprek start om 20.30 uur.

NACHT VAN HET VERHAAL

vrijdag 8 juni 2018 in de Dorpskerk om 21.00 uur

Inmiddels is ‘De Nacht van het Verhaal’ een vast onderdeel geworden van het programma. Dit verrassende, ontroerende, sfeervolle en gezellig evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Rhedelijk Cultureel.

De oudste kunst ter wereld is het vertellen van verhalen. We bieden een open podium onder het motto: “Vertel eens een verhaal …” Een verhaal, verdrietig, vrolijk, echt gebeurd, verzonnen, om van te leren, om bij weg te dromen, of ….

De verhalen, gedichten en anekdotes worden afgewisseld met zang en muziek. U kunt meeluisteren en genieten van de sfeervolle entourage onder het genot van een hapje en drankje.

U kunt zelf bijdragen om deze avond weer tot een succes te maken. Heeft u iets bijzonders te vertellen door middel van een verhaal, gedicht, anekdote, zang of muziek, dan kunt u zich tot 25 mei 2018 aanmelden bij Derk Floors (d.floors54@gmail.com of 026-4953487) of bij Marret Uijl (marretuijl@yahoo.com).

Commissie vorming en toerusting

Marret Uijl, George Prins, Cindy Gronouwe, Derk Floors