Reactiepagina Dialoog

Hieronder treft u reacties aan met betrekking tot de recente gebeurtenissen in Frankrijk en Nigeria.

Vermeld wordt: datum, naam en reactie van de inzender.

------------------------

12 januari 2015, Els van Hout

Een samenleving wordt niet alleen gevormd door ge- en verboden. Aanvoelen hoe je met elkaar omgaat; ruimte geven voor meningen, ook als die afwijkend zijn. Nooit uit naam van God/Allah weten wat goed en slecht is!! Zo is geloof nooit bedoeld.

------------------------

11 januari 2015, ds. B. Grandia

"Ik ben onder de indruk van de reactie die de Irakese bisschop Mirkis geeft op de gebeurtenissen in Parijs.
Hij nodigt onze westerse samenlevingen uit om niet alleen naar de ander te wijzen, maar ook op zoek te gaan naar de oorzaak van de woede van zovelen.
Het interview met Mirkis is te lezen op: http://www.dominicanen.nl/2015/01/iraakse-bisschop-ga-niet-achter-de-emoties-aan. Van harte aanbevolen. Wat een goed initiatief vanuit het moderamen om vanmorgen na afloop van de kerkdienst met elkaar onze emoties te delen. Dat geeft lucht en ruimte."

------------------------

11 januari 2015, Ansineke en Kees van Oosterom

"Geschokt ook dat we eerst nu echt in beweging komen tegen misstanden in de wereld. Niet alleen de slachtoffers in Frankrijk en in Nigeria, maar ook van elders verdienen dat. We moeten meer respect hebben voor anders kunnen geloven. Blijf dus vooral geloven in mensen die het goede met elkaar voorhebben, van welk geloof ze ook zijn. En blijf vooral in gesprek."

------------------------

11 januari 2015, Rob Westerdijk

“Natuurlijk verafschuw ik het recente geweld in onder andere Frankrijk en Nigeria, maar verdieping en toetsing van ons gedrag is noodzakelijk om reacties als deze beter te begrijpen. In de eredienst en het gesprek na afloop galmt ook dit bewustzijn na."

------------------------